Gündəm

Mətbəxdə köməyinizə çatacaq — 8 MARAQLI ÜSUL

http://olke.az/uploads/1551079363/muti.jpg
 
Bəzi yeməkləri bişirmək, qidaları qorumaq üçün müxtəlif üsullardan istifadə edilir.

"Kanal14.az” oxucularına bu üsullardan bəzilərini çatdırır.

Makarnanın Üzerine Limon Sıkınca Bakın Ne Oluyor!

Duz yox, limon

Makaronu qaynadanda duz əvəzinə limon sıxın. Bu zaman makaronlar bir-birinə yapışmaz və soda qəbulu olduqca azalar.

Makarnanın Üzerine Limon Sıkınca Bakın Ne Oluyor!
Ətə qəhvə əlavə edin

Qırmızı bibər, qara istiot, duz, cirə, kəkotu vəs. ilə basdırma etdiyiniz ətə bir az üyüdülmüş qəhvə və 1 çay qaşığı şəkər qatın. Bu zaman ət daha dadlı olacaq.

Makarnanın Üzerine Limon Sıkınca Bakın Ne Oluyor!
3.Omletə krem pendir əlavə edin

Omlet hazırlayanda yumurtaya bir xörək qaşığı krem pendir əlavə edin və qarışdırın. Omlet daha ləzzətli olacaq.

Makarnanın Üzerine Limon Sıkınca Bakın Ne Oluyor!
Makaron sousuna turşu

Makaron üçün sous hazırlayanda 2 stəkanlıq sousa stəkanın dörddə biri qədər turşu əlavə edin. Sonra isə qazın üzərinə qoyun. Asta xodda qarışdırın, qaynamağa imkan verməyin.

Makarnanın Üzerine Limon Sıkınca Bakın Ne Oluyor!
Qəhvəni təzə saxlamaq üçün

Qəhvə saxladığınız qaba iki parça qənd atın və ağzını möhkəm bağlayın. Bu zaman qəhvə təzə qalacaq.

Makarnanın Üzerine Limon Sıkınca Bakın Ne Oluyor!
Boyat çörək

Boyat çörəyin üzərinə su səpin, folqaya bükün və peçdə 5-10 dəqiqə saxlayın.

Makarnanın Üzerine Limon Sıkınca Bakın Ne Oluyor!
Kartofu əvvəlcə qaynadın

Peçdə bişirmək istədiyiniz kartofu əvvəlcə 15 dəqiqə qaynadın və çəngəllə deşin. Bu, kartofun daha tez bişməyinə kömək edəcək

Makarnanın Üzerine Limon Sıkınca Bakın Ne Oluyor!
Qarğıdalı qaynatmaq

Qarğıdalı qaynadanda qazana bir çay qaşığı şəkər əlavə edin. Bu, qarğıdalının daha dadlı olmasını təmin edəcək.